Безбедноста при работа во Македонија на исклучително ниско ниво

Македонскиот работник има двојно поголеми шанси да загине на работното место отколку неговиот колега во Европската унија, покажуваат податоците на Македонското здружение за заштита

Read more

Димитријевиќ: Во XVI век било првото имплементирање на осум часовно работно време

Во интервју на порталот Работник координаторот на Трудовиот сектор на Левица, Александар Димитријевиќ, коментирајќи ги налудничавите феудалистички нагони на власта

Read more

Измените за 60-часовна работна недела остануваат заглавени поради амандманите на Левица

Соопштение на Политичката партија Левица Ја известуваме јавноста дека денес повторно беше одложена седницата на Комисијата за труд и социјална

Read more

Левица: Градежната мафија се богати од загубените животи на работниците

Реакција на Политичката Партија Левица Мафијашките градежни фирми кои постојано соработуваат со криминалните партии на сите нивоа на власт, се

Read more

Го загрозиле животот на работникот – добиле награда од Фонд за иновации

Фејсбук статус на Јосиф Џолев Среќник бр.1 – ВОРИ ЈОРДАНКА дооел Гевгелија – 100.000 евра од ФИТР Среќата на фирма

Read more

Илјадници работници без плата за јануари, работодавците „казнети“ со опомена

Реакција на Левица – Трудов Сектор. Во Македонија да работиш и да не бидеш платен за тоа е секојдневие и

Read more

Писмо на револтиран работник од ЈСП

Неисплатени К15 на работници, мобинг, работа без заштита во време на пандемија, притисоци врз вработените, деградирање на пониски звања за

Read more

Наемниот работник како роб во историјата на либерализмот

Доминантната идеологија денес стреми да ги скрие сличностите и преувеличи разликите во положбата на подредените класи во минатото и сегашноста.

Read more

Марксистичкото учење

Карл Маркс е германски филозоф од XIX-тиот век кој дава критика на сета дотогашна општествена историја, односно критика на поимање

Read more

Масовни протести во Русија поради зголемување на старосната граница за пензија

Во саботата, 28 јули, десетици илјадници луѓе излегоа на протести низ Русија да протестираат против покачувањето на старосната граница за

Read more