Промената на личните докумeнти според Преспанскиот договор е условена со отварањето на поглавја од европската унија

Фејсбук статус на Александар Димитриевиќ – координатор на Трудов сектор на Политичката Партија Левица Според овој катастрофален договор од 2018

Read more

За да купиш трговски центар……

Фејсбук статус на Александар Димитриевиќ – координатор на Трудов сектор на Политичката Партија Левица За да си купиш трговски центар

Read more

Левица – Правен сектор: Деградирање на македонскиот јазик спротивно на законот за употреба на јазиците

Државни функционери и министри при своето обраќање во јавност, вклучително и известувањата на фејсбук профил, како и официјални соопштенија, ги

Read more

„И најголемото право некогаш може да биде најголема неправда“

Статус на претседателот на Левица – Димитар Апасиев. SUMMUM IUS, SUMMA INIURIA! („И најголемото право некогаш може да биде најголема

Read more

Фрлете им ја медицината на кучињата – таа и онака веќе не е за сиромашните

Во контекст на состојбата со пандемијата на Ковид-19, објавуваме колумна на претседателот на Левица – проф. Димитар Апасиев, која е

Read more

Левица: НАТО носи просперитет и развој само за елитите

Соопштение на политичката партија Левица. „За време на денешната посета на Република Македонија, генералниот секретар Јенс Столтенберг упати порака дека

Read more

Непотизам согласно законите

“Вработувањето на блиски роднини на функционери не кршат закони и се согласни со законите” Кај нас согласно со законите беше:–

Read more

Саше Јанчев: Каков тип на човек е Фрчко

Фрчко е тип на човек кој го имаат сите диктатури, а обврска му е да си го толкуваат правото како што сакаат за да продадат приказна дека диктаторот е во право.

Read more

Заевизмот како највисок стадиум на Груевизмот

А за „молбите“ на тираните, знаеме дека често се замешани и со принуди. Платон: Писмо до Дион од Сиракуза (IV

Read more

Законите и правото се привилегија на богатите

Најмалку е СРАМНО тоа што во една ваква бедна социјална состојба на заедницата, се делат толкави суми за студирање каде

Read more