Пописот е чекор кон кантонизација

Статус на професорот Љубомир Цуцуловски. ЧИЧИКОВЦИ. Некои сметаат дека целта на пописот е да се постигне што поголем процент на

Read more

Крмов напиша како ќе се фалсификува пописот!

„Методологијата на ФАЛСИФИКУВАЊЕ на пописот би одела на овој начин: Според дефиницијата за „вкупно резидентно население“ алинеа 3 за да

Read more

Крмов: Заменикот Селами го дисциплинира директорот Симовски!

„Заменикот Селами кој има ВЕТО околу пописните резултати го дисциплинира директорот да не измрдува од договореното. Таму е „кваката“ во

Read more

Спроведувањето попис сред пандемија е противуставно

Овој стручен текст се занимава со образлагање на правните причини во прилог на тезата дека спроведувањето на планираниот априлски попис,

Read more

Крмов: Само во Македонија во Законот за попис отсуствува методологијата – за разлика од европските држави

Пратеникот од Левица, Борислав Крмов во своето гостување во „Само вистина” зборуваше за престојниот попис, недоследностите во законот, како и

Read more

Левица го оспори Законот за попис пред Уставен суд

Политичката партија Левица до Уставниот суд поднесе иницијатива за поведување на постапка за оценување на уставноста на Законот за попис. „Сметаме

Read more

Апасиев тврди дека Законот за попис е неуставен

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев на својот профил реагираше за Законот за попис на населението кој денеска беше изгласан во законодавниот

Read more

Попис да НО попис на население – не на стока: Одговор до Ерол Ризаов

Во текстот под наслов „Затворено. Вршиме попис!” објавен на порталот Дојче веле мк, чиј автор е Ерол Ризаов како редовен

Read more

Апасиев: Ни спремаат фалсификат на пописот

Лидерот на политичката партија Димитар Апасиев на својот фејсбук профил објави дека се злоупотребува европското знаменце за предлог-законот за попис

Read more