Народот против Западот – Нападната резиденцијата на нелегитимниот пакистански премиер

Во Пакистан избија жестоки судири меѓу безбедносните сили и поддржувачите на поранешниот премиер и сегашен лидер на опозицијата Имран Кан,

Read more

Западот збесна со апсење неистомисленици – Уапсен Имран Кан

Откако Пакистан, под водство на премиерот Имран Кан, во однос на конфликтот помеѓу Русија и Украина завзема неутрална позиција, односно,

Read more

После пучот обид за комплетно задушување на опозицијата во Пакистан – под закана е поранешниот премиер Имран Кан

Откако Пакистан, под водство на премиерот Имран Кан, во однос на конфликтот помеѓу Русија и Украина завзема неутрална позиција, односно,

Read more

Пакистан ја доби втората Фрегата од Кина

Вчера со свечена церемонија беше предадена кинеската фрегата Таимур која беше изградена во Худонг бродоградилиштето.Церемонијата се одржа во Шангај, и

Read more

Масовни протести во Пакистан против влијанието на САД за „промена на режимот“

Откако легално избраната власт на Пакистан, предводена од Имран Кан, одлучи земјата да остане неутрална во однос на конфликтот помеѓу

Read more

Парламентот на Пакистан изгласа недоверба на премиерот Имран Кан

Откако Пакистан, под водство на премиерот Имран Кан, во однос на конфликтот помеѓу Русија и Украина завзема неутрална позиција, односно,

Read more

Премиерот на Пакистан Имран Кан до земјите од Западот: -„ Дали мислите дека сме ваши робови?!‘‘

Премиерот на Исламската Република Пакистан, Имран Кан, со остра критика кон странските дипломати кои вршеа притисок врз Пакистан за да

Read more

Пакистан, Кина и Русија со план да тргуваат во локалните валути и да го прескокнат доларот

Осумте земји-членки на Шангајската организација за соработка (SCO), вклучувајќи ги Кина, Русија и Пакистан се пред првична одлука да спроведуваат

Read more