Повеќе не е тајна: ЕУ нема ништо против глорификацијата на фашизмот и нацизмот

Третиот комитет на Генералното собрание на ООН ја усвои руската нацрт-резолуција „Борба против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и другите практики

Read more

Извештај за состојбата со глорификацијата на фашизмот и нацизмот во Македонија

Во врска со состојбата со глорификацијата на нацизмот и ширењето на неонацизмот и други практики кои придонесуваат за поттикнување на

Read more

Елизабета Втора почина – угнетените народи ширум светот ќе ја запомнат по колонијализмот и богатење на грбот на „нејзините поданици“

Кралицата на Британија, Елизабета Втора е мртва. Угнетените народи ширум светот ќе ја запомнат по тоа што бесрамно паразитски луксузно

Read more

Бизнис династиите кои имаа корист од нацистите

Во својата нова книга „Нацистички милијардери“, Дејвид де Јонг ја истражува проклетата историја на компаниите кои одбиле да ја испитаат

Read more

Фејсбук дозволи величење на неонацистички украински баталјон ако е за борби со руската војска

Оваа промена покренува прашања во врска со уредувањето на содржината според црната листа на Фејсбук, за која критичарите велат дека

Read more

Пред 75 години Црвената армија го постави советското знаме на германскиот Рајхстаг

„Пред 75 години, по жестоки борби, војниците на Црвената армија го поставија советското знаме на германскиот Рајхстаг. ⁠⁠Во мејнстрим-медиумите најчесто

Read more

На денешен ден 1942 година обесен е народниот херој Стјепан Филиповиќ

На денешен ден 1942 година обесен е народниот херој и комунист, Стјепан Филиповиќ. Заробен е на 24 декември 1941 година

Read more

Темелите на македонската државност се резултат на борбата против крвавиот фашизам

Темелите на македонската државност се резултат на борбата на нашиот народ против крвавиот фашизам.Тоа е резултат на херојската народноослободителна борба

Read more