Лавров: Русија не ги отфрла преговорите со Украина, но одложувањето го комплицира процесот

Русија не ги отфрла преговорите со Украина, но нивното натамошно одложување од страна на Киев, ќе ја усложни можноста за

Read more

Лавров: Поддршката на Киев е кулминација на русофобичниот курс на Западот

Министерот рече дека осум години Западот ја „заштитува“ неподготвеноста на Киев да ги почитува договорите од Минск и ги притиска

Read more

Лавров: Руската специјална операција има за цел да го прекине курсот на САД за целосна доминација

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров во понеделникот во интервју изјави дека руската специјална воена операција во Украина има

Read more

Лавров: Дијалог со Западот, но само врз основа на еднаквост и взаемно почитување

Говор на министерот за надворешни работи на Руската Федерација, Сергеј Лавров на IX Московска конференција за меѓународна безбедност. „Голема чест

Read more