Исмаил: Борбата за Македонија почнува од нејзиниот главен Град Скопје

Статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица. Очајнички обиди за манипулација со јавноста преку лаги, клевети

Read more

Од пет прифатени амандмани на Левица во Град Скопје, четири се однесуваат на лицата со попреченост

Вчера се одржа третата седница на Советот на Град Скопје каде се расправаа годишните програми и буџетот за 2022 година.

Read more

Советниците на Левица во Град Скопје поднесоа барања за ревизија во неколку Јавни претпријатија

Соопштение на Левица – Град Скопје. „Во согласност со Законот за ревизија („Службен весник на Република Македонија“ број 66/10, 145/10,

Read more

Бесплатен јавен превоз и бесплатен паркинг за лицата со попреченост. Жолт картон за јавните претпријатија на Град Скопје

Соопштение на Левица Град Скопје. „На вчерашната седница на Советот на Град Скопје беше донесена одлука за бесплатен јавен превоз

Read more

Исмаил: Во Град Скопје ќе делуваме по приоритетите на нашата програма и политичка определба

По одржувањето на конститутивната седница на Советот на Град Скопје, носителот на листата од редовите на Левица – Град Скопје,

Read more

Советниците на Левица бараат целосна ревизија на работењето на Шилегов

Реакција на Левица – Град Скопје Екс градоначалникот Шилегов замина во историјата, но штетните последици од неговото работење, скопјани уште

Read more

Пред заминување Шилегов го украсил Скопје за 240.000 евра

Непосредно пред истекувањето на мандатот, сега веќе поранешниот градоначалник на Скопје, склучил договор со фирмата „Линк медиа плус“ за украсување

Read more

Левица обзнани дека СДСМ и ДУИ одат во опозиција во град Скопје

Од политичката партија Левица денес со соопштение објавија дека е обезбедено мнозинство во град Скопје од страна на Левица, ВМРО-ДПМНЕ

Read more

Тони Димитров: Доаѓа новата генерација на политичари

Драги сограѓани, пријатели, роднини, комшии. По неколку дена од првиот круг на локалните избори, не ми останува ништо друго освен

Read more

Шилегов потрошил 10.169.487,00 денари за обезбедување на училиштата кога наставата е онлајн

Град Скопје во 2020 година, склучува Договор со НИКОБ Обезбедување за ангажирање на агенција за обезбедување на имот и лица

Read more

Шилегов троши милионски средства за изнајмување опрема за чистење снег наместо Градот да инвестира во сопствена опрема

Град Скопје за чистење на снегот во зима, има склучено договор со приватна фирма која на тендерот се јавила како

Read more