Арсовска: Македонија и Скопје се заложници на ДПМНЕ и СДСМ

Фејсбук статус на Данела Арсовска – градоначалник на Град Скопје За жал повеќе не постои разлика во политичката понуда во

Read more

Советниците на ДПМНЕ во Град Скопје повторно блокираат одлуки без образложение

Реакција на Левица Град Скопје На денешната 27-ма седница на Советот на Град Скопје, советниците на ВМРО-ДПМНЕ, повторно, без никакво

Read more

Арсовска со повторно барање до советниците за купување еколошки автобуси со кредит

Градоначалничката Данела Арсовска повторно ќе се обиде од советниците да добие зелено светло за набавка на еколошки автобуси. На дневен

Read more

Арсовска: ВМРО-ДПМНЕ во општина Бутел поттикнува узурпација на државно земјиште

Градоначалникот на Град Скопје, Данела Арсовска, на прес конференција, објавувајќи детали за прокетот за изградба на булеварот „Боца Иванова“ во

Read more

Град Скопје со кривични пријави за Викторија Аврамовска Мадиќ, Ваљон Салиху, Влатко Васиљ и Никола Трајковски

Град Скопје поднесува кривична пријава до Основното јавно обвинителство за злоупотреба на службената положба и овластување и несовесно работење против

Read more

Исмаил: Секоја соработка на Советниците од СДСМ и ДУИ прави штета на Скопјани

Советникот во Град Скопје од редовите на Левица, Реџеп Исмаил во објава на социјалните мрежи наброја дел од одлуките во

Read more

(Видео) Исмаил: ДПМНЕ и СДС застапуваат приватни-бизнис интереси во Советот на Град Скопје

Советникот Реџеп Исмаил – Хактан за иницијативата на ДПМНЕ за издавање простории од страна на училиштата и јавните установи, без

Read more

(Видео) Јовановска: Mерната станица кај Усје е појдовна точка за детектирање на најголемите загадувачи во Скопје

Говор на советничката од Левица – Катерина Јовановска за иницијативата да се постави мерна станица за квалитетот на воздухот кај

Read more

Исмаил: Со поставената мерна станица кај Усје ќе се зголеми јавниот притисок кон најголемите загадувачи

На последната седница на Советот на Град Скопје, беше усвоена иницијативата на Левица за поставување на мерна станица за квалитетот

Read more

(Видео) Мециновиќ: СДС и ДПМНЕ против еко-автобуси за ЈСП – Обединети во приватен интерес

Обраќање на Амар Мециновиќ, член на Советот на Град Скопје “Покрај политичката нестабилност во Советот на Град Скопје, неопходно е

Read more

ДПМНЕ во заштита на загадувачите ја одби иницијативата на Левица за мерна станица кај Усје

Реакција на Политичката партија Левица По Предлог-Иницијатива поднесена од советничката група на Левица – Град Скопје усвоена на вчерашната седница

Read more