Јанчев: Се случи историска јавна расправа, спорниот ДУП нема да се гласа

Денес во Гевгелија се случи историска јавна расправа по спорниот Нацрт ДУП за блок 1.5 кој предвидува две нови згради

Read more

11 Октомври, центарот на Гевгелија – знамето на пола копје

11 Октомври, центарот на Гевгелија. Знамето на пола копје. Најголем празник после Илинден е или ден на жалост??? Да биде

Read more

Левица: Гевгелискиот градоначалник части сопартиец од ДПМНЕ со милионски тендер

Реакција на Левица – ЛО Гевгелија Гевгелискиот градоначалник, Сарамандов, му дал тендер од над осум милиони денари на својот сопартиец

Read more

Протест во Богданци: Патот се прави – Пристап до имотот за жителите нема

Обиколницата која се гради кај локалниот пат помеѓу Богданци и Гевгелија не овозможува жителите кои работат и егзистираат таму да

Read more

Јанчев: ДПМНЕ и СДС се заедничка коалиција во Гевгелија

Пишува Саше Јанчев – член на Советот во Општина Гевгелија при политичката партија Левица Народе, народе! Чујте и почујте! Директно

Read more

(Видео) Протест за итна реконструкција на регионалниот пат Богданци-Гевгелија

Вчера, во организација на локалните ограноци на Левица од Богданци и Гевгелија се одржа првиот протест организиран од партијата за

Read more

Левица: Протест поради нереконструирањето на патот на смртта P 1009, делница Гевгелија – Богданци

Соопштение на Левица Гевгелија и Левица Богданци Ограноците на Левица од Богданци и Гевгелија ги повикуваат сограѓаните на протест во

Read more

Јас сум против моќниците да го собираат кајмакот а народот да им ја плаќа сметката

Фејсбук статус на Саше Јанчев – советник во Општина Гевгелија од Политичката Партија Левица Моќнициве ептен ги чепнавме во нерв

Read more

По повод денот на победата над фашизмот, локалниот огранок на Левица во Гевгелија положи цвеќе на спомениците на борците од НОБ

Во борбата против фашизмот свој придонес даде и македонскиот народ, прво преку партизанските одреди, а на крај од војната и

Read more