Директорот на Вистиномер тврди дека Русија е виновна за односот на Бугарија

Дезинформациите од војната со Украина се преземени, пред сѐ од Србија. Со тие информативни врски имаме и лажни вести, но

Read more

Стотици злоупотреби на придавката (северно)македонска, владата молчи

На Македонија и се случуваат стотици навредливи употреби на придавката северномакедонски од различни медиуми, институции и други извори а македонските

Read more

Вистиномер да престане да ја цензурира вистината!

Дали Вистиномер, односно популарно наречената фејбук милиција и инквизиција, постои за да ја цензурира вистината, која пак како шило ја

Read more

Како Вистиномер оцени дека делумно се намалени трките со мотори во Карпош?

Бранко Ристов, советник на Левица во општина Карпош, реагираше на рецензија на факт-чекерот Вистиномер дека делумно е исполнето ветувањето на

Read more

Мојсоска: Додека власта секој ден тоне во скандали на корупција и лаги, „Вистиномер“ цензурира објави за северномакедонскиот идентитет

Јована Мојсоска, член на Президиумот на Левица, денес реагираше за обидот на „Вистиномер“ да го замолкне на Антропол. Воедно, таа

Read more

Се засилува инквизицијата – Антропол на мета на „Вистиномер“

Антропол вчера се најде на мета на пропагандниот портал „Вистиномер“, чија што цел е репресија и ограничување на медиумскиот простор

Read more

Вистиномер толкува Устав и банира објави за бојкот на пописот

Факт-чекерот Вистиномер, кој е финансиран од фондација Отворено општество и американската фондација NED, банира фејсбук објава која повикува на бојкот

Read more

Излишна е вистината, НАТО ќе нѐ ослободи!

Цела пешадија на бранители на „вистината“ вчера се фрлија во ургентен поход за одбрана на Заев после неговото легендарно фијаско.

Read more