Димоски: Стоп за Алумина – Стоп за бетонизацијата на Карпош

“Стоп за Алумина – Стоп за бетонизацијата” или кој ги стави Карпошани пред свршен чин? Наместо предновогодишно украсување на Општината,

Read more

Јакимовски во обид шверцерски да се донесе ДУП за Влае 2 и да продолжи со бетонизација на Карпош

Пред само 3 месеци беше поништен регулацискиот план за овој дел од Влае, а општинската администрација повторно се обидува да

Read more

Грамосли: Скопје е град полн со „бубуљици“ – заболен од бактерии кои имаат име!

Акните се показател на одреден дисбаланс во организмот. Се појавуваат најчесто од стрес, неправилна грижа за себе или се показател

Read more

Итроштина или лудило

Пишува: Славко Митевски – член на Советот на општина Карпош од Политичката Партија Левица Јас како член на советот на

Read more

Кацаров: Новиот ДУП не го решава проблемот со бетонизацијата на Лисиче

Околу 230 анкетни листови доставија жителите на Лисиче до Општина Аеродром на вториот повик, по жестокиот отпор од тамошното население

Read more

Kако треба да се однесува еден градоначалник кон граѓанитe

Фејсбук статус на Дарко Ристовски – координатор на ИТ – Сектор при Политичката Партија Левица Здраво Карпошани, Ред е да

Read more

Градоначалникот ја прекина седницата, претседателот Ристов ја продолжи – ДУП-от Ј03 не е изгласан

Соопштение на ЛО Левица Карпош Денешната триесетта седница на Советот на Општина Карпош се одржа во тензична атмосфера. Причината за

Read more

Денес ќе се оддржи јавна презентација на контроверзниот ДУП за „бетонизација“ на Лисиче

„Денес со почеток во 17 часот во ОУ Димитар Македонски ќе се одржи јавна презентација на катастрофалната втора верзија на

Read more

ДУП-от во населба Лисиче ја бетонизира Општината

Реакција на Левица – ЛО Аеродром После нашата реакција на 10 април за шверцување на ДУП за Населба Лисиче и

Read more

Левица: Продолжува бетонизацијата на Карпош

Од Локалниот Огранок – Карпош на Левица реагираа за усвоената предлог-програма во областа на располагањето со градежното земјиште во сопственост на

Read more