Маричиќ потврди дека Законот за попис не прави разлика меѓу вкупно попишано и резидентно население

Членот на Президиумот на Левица – Јована Мојсоска, на својот фејсбук-профил објави дека Законот за попис не прави разлика помеѓу

Read more

Мојсоска: СДСМ, ДПМНЕ, БЕСА и Алијанса имаат консензус околу вметнувањето етничка графа во лични карти

Јована Мојсоска, член на президиумот на Левица, во статус на фејсбук откри што стои позади договорот на СДСМ, ДПМНЕ, Беса

Read more

Договорот блиску – иднината далеку

Статус на Јована Мојсоска – член на Президиумот на Левица. Пендаровски изјави дека 70 години не се променети ставовите на

Read more

За „заедничката” држава на Димитров

Државата, тоа е вечниот капитал на власт. Димитров во срцепарателен, очаен статус кога на јавноста ѝ стана јасно за циркусот

Read more

Платените “борци” за демократија и нивниот молк за апсењето на Асанж

Деновиве јавноста беше сведок за функционирањето на светската полиција на САД, која преку апсењето на свиркачот Асанж уште еднаш демонстрира

Read more

Со изјавата Димитров потврди дека Договорот не е помирувачки

Димитров изјавил дека јазикот што го зборуваат грчките Македонци не бил македонски јазик, туку “некој друг јазик”. И грчката влада

Read more

За амерофилијата и русофобијата

Како што станува пожестока кампањата пред најавениот референдум во септември, така се погласни се етикетирањата кон сите оние кои се

Read more

Активизам или револуција?: Дешифрирање на модерните форми на активизам

Тука во САД (и во северните земји генерално), не постои доволно јасно диференцирање кога се зборува за активизам и револуционерна

Read more