Финансискиот сектор на колективниот Запад е пред колапс

Текст на Реџеп Исмал – член на президиумот на Левица, преземо од Ленка.мк Во САД во серија се случуваат пропаѓања

Read more

Еднократното оданочување на екстра профитите освен што е задоцнето е и недоволно

Анализа на координаторот на Сектор Финансии при Политичката Партија Левица, Јулијана Штрковска Колариќ Предлог Законот за данок на солидарност или

Read more

Колариќ: Предлог Буџет за должничко ропство – следува финансиска стагнација и нови задолжувања

Гостување на Координаторката на Сектор финансии при Левица – Јулијана Штрковска Колариќ во „Утрински печат“ во емисија со новинарот Срѓан

Read more

Зошто Македонија има застој во капиталниот развој?

Пишува Јулијана Штрковска-Колариќ – Координатор на Левица – Сектор финансии Капиталните расходи се двигател на економијата и затоа е потребен

Read more

Капиталниот „развој“ на капиталистичка Македонија

Пишува Јулијана Штрковска-Колариќ – Координатор на Левица – Сектор финансии Македонија навлегува во четвртата деценија од транзицијата и сè уште

Read more

Левица: Бесими со ребалансот проектира 7% инфлација која веќе достигна 12%

Реакција на Политичката партија Левица Министерствата на Владата за време на економска и енергетска криза, непосредно пред прехранбена криза која

Read more

ДЗР: Помошта за справување со Ковид кризата се делела без критериуми

ДЗР изврши ревизија на владините мерки за справување со последиците од Ковид кризата. Отсуство на интегриран систем на евиденција за

Read more

Левица: Забрзаниот раст на инфлацијата ги јаде платите и пензиите

Реакција на Левица – Сектор Финансии Најновите макроекономски показатели од Народна банка покажуваат дека инфлацијата и натаму забрзано расте и

Read more

57% од народните пари се трошат за плати во администрацијата, а само 0,43% за социјални бенефиции

Реакција на Левица – ЛО Свети Николе. На десеттата седница на Советот на Општина Свети Николе, советници и од СДСМ

Read more

Економски мерки – во чија корист и на чиј грб?

Во време на вонредна состојба, Владата може да ги користи сите ресурси – како државни така и приватни – за

Read more