Левица бара извинување од амбасадорката на САД за албанската честитка до Џафери

Поради отсуство на државничка одговорност и национална свест, како и очигледниот вазалски менталитет на државниот врв на Република Македонија, Левица

Read more

Кирјаковски: Пописот создава вештачка проекција на населението

Пописот иако втора недела е во тек, отпорот кон статистичката операција се повеќе расте. Покрај традиционалното бојкотирање и не отворањето

Read more

Трајковски: Овој попис е за прекројување на државата

Статус на Гаврил Трајковски „Со ваков закон за попис, ќе се стави печат на тиранската платформа, која во план има

Read more

Денот кога Струга пружи отпор

Статус на Јована Мојсоска, член на Президиум на Левица: „На денешен ден, пред 17 години, ескалира незадоволството против терористичката поделба

Read more

Проф. д–р Цуцуловски: Тефтерот, наречен „Устав“, повторно ќе се отварал

Статус на Проф. д–р Љубомир Цуцуловски. „Згаснување. Тефтерот, наречен „Устав“, повторно ќе се отварал. Тоа го најави Али Ахмети. Вчера беше

Read more

Левица: Се попишуваат и оние кои немаат државјанство

Соопштението на политичката партија Левица го пренесуваме во целост: „СЕ ПОПИШУВААТ И ОНИЕ КОИ НЕМААТ ДРЖАВЈАНСТВА – ПОЛИТИЧКАТА И МАНИПУЛАТИВНА

Read more

Со ваков закон, пописот е анекс на Тиранската Платформа!

Во своето интервју на „Само Вистина”, лидерот на Левица истакна дека доколку пописот се спроведе со постоечкиот закон, неминовна е

Read more

Марио Јаневски – Со пописот на Македонија ѝ се спрема тежок фалсификат

Став на Марио Јаневски, член на Црвена Младина. ДА ГИ ПРЕБРОИМЕ ФАКТИТЕ Попис. Навидум лесна и едноставна операција, но во

Read more

Саше Јанчев – #НеОтворамВрата за да падне оваа малоумна влада

Статус на Саше Јанчев – член на Централен Комитет на Левица. „Се јави и градоначалникот на Гевгелија да ни даде совет за

Read more

Пописот е чекор кон кантонизација

Статус на професорот Љубомир Цуцуловски. ЧИЧИКОВЦИ. Некои сметаат дека целта на пописот е да се постигне што поголем процент на

Read more