Црвена Младина: Историските факти не можат да поттикнуваат омраза и дискриминација!

„Како и многу пати досега, така и овој пат, владата предводена од СДСМ повторно носи избрзани реформи без доверба од

Read more

Царовска не одговори дали поради притисок од Бугарија се укинуваат учебници

На седницата за пратенички прашања, пратеникот на Левица, Борислав Крмов ја праша министерката Мила Царовска дали причината за воведување дигитализација

Read more

Ленка: Зошто Царовска молчи дека е спорна содржината на учебниците додека Бугарија бара нивно ревидирање?

Од Друштвото за социјална правда „Ленка” реагираа на најновиот прес на СДММ, каде се тврди дека „учебниците изобилуваат со говор

Read more

Не само учебниците – вниманието треба да се посвети врз реформите во целина

Статус на проф. Љубомир Цуцуловски. ЦЕЛИНАТА, ПРЕД СЀ. Додека во јавноста жестоко се дискутира дали учебниците треба да бидат во

Read more

Реакции за реформите во образованието и дигитализацијата на книгите ОБРАЗоваНИЕ

Не стивнуваат реакциите на граѓаните, по повод дигитализација на учебниците и исфрлање на книгите од образовниот процес. Во својот фејсбук

Read more

Левица: Како Царовска ќе укинува учебници додека уште не е ставена во употреба Националната платформа

Од политичката партија Левица реагираа за најавените реформи од страна на министерката Мила Царовска. Од таму прашуваат како министерката Царовска

Read more

На светскиот ден на книгата стигнавме Царовска да укинува учебници

Не стивнуваат реакциите за најавеното укинување на учебници од четврто одделение, проект кој ќе се имплементира од учебната 2021 година.

Read more

Се образуваат само оние кои имаат пари да им овозможат на своите деца компјутер и брз интернет

Статус на Марко Виденовиќ. Нашево ново образование, без книги со компјутери, му доаѓа исто како и новава фудбалска Супер лига

Read more

Авторот на повлечениот учебник: Учебникот е пишуван од врвни експерти (и албанолози) со трудови за кои Царовска може да сонува

Статус на проф. Никола Панов – еден од авторите на повлечениот учебник по географија. Денес, со еден тивок и небаре

Read more

Бучковски потврди дека ќе се менуваат учебници поради Бугарија!

Специјалниот претставник на Владата за Бугарија, Владо Бучковски во интервју за „360 степени“ потврди дека ќе се менуваат учебниците по

Read more