(Видео) Додека се гаси уличното осветлување – Општинa Свети Николе една година не наплаќа за светлечки реклами

Обраќање на членот на Совет во Свети Николе – Александар Симонов од Политичката Партија Левица Во Општина Свети Николе се

Read more

Протест на сточарите и земјоделците во Свети Николе

Сточарите и земјоделците од овчеполието загрижени за опстанокот. Велат, овчарството е уништено, за две години бројот на овците се намалил

Read more

Референдумот за регионалната депонија мора да се спроведе

Реакција на Левица – ЛО Свети Николе. Откако минатата седмица Министерството за животна средина и просторно планирање соопшти дека ингеренциите

Read more

Левица поднесе амандман со кој бара референдум во Свети Николе за изградба на регионална депонија

Соопштение на Левица – ЛО Свети Николе. На Седницата на Советот закажана за утре се наоѓа една точка на дневен

Read more

Транспарентноста во Општина Свети Николе далеку под потребното ниво

Реакција на Левица – ЛО Свети Николе. На осмата редовна Седница на Советот на Општина Свети Николе, од страна на

Read more

Левица: Зградата на булеварот во Свети Николе се дави во фекалии

„Зградата во центарот на Свети Николе години наназад е затрупана во ѓубре околу себе, заради неодговорноста на ЈКП Комуналец. Комуналниот

Read more

Левица – Свети Николе: Во Свети Николе има повеќе организации на жени од гинеколози

Покрај партиските унии, невладини организации на жени во Свети Николе, кои секоја година црпат средства од општинскиот буџет, додека вистинскиот

Read more

Левица: Од креирањето на одржлив систем на комуникација и комуникациски менаџмент нема ништо

Локалниот огранок на Левица – Свети Николе, реагираше за неостварениот “одржлив систем на комуникација”, кој беше донесен со одлука уште

Read more

Левица: Ветуваа монтажни паркиралишта со најмалку 300 паркинг места, а поставија рампи за наплата!

Во целост ја пренесуваме реакцијата на ЛО Левица – Свети Николе „Градоначалникот на Општина Свети Николе, Сашо Велковски, во својата

Read more

Симболите на општина Свети Николе постојано обезвреднувани!

Симболите на општината кои датираат уште од минатиот век, откако Свети Николе беше прогласено за административна локална самоуправа во последните

Read more

Десничарска се чума зададе, там доле Свети Николе

Ставовите изразени во оваа колумна не нужно се совпаѓаат со ставовите на редакцијата. Свети Николе никогаш во својата плуралистичка историја не

Read more