Левица: Профитот на банките постојано се зголемува со лихварски закони

Профитот на банките постојано се зголемува со лихварски закони, реагираат од Левица, посочувајќи дека главната причина за тоа се законските

Read more

„Бермудски триаговник“ во Источна Македонија вреден над 50 милиони евра

Став на А.Б. –  Член на Левица – Сектор Енергетика – Рударство и металургија Од статијата „Kој прави „Бермудски триаголник“

Read more

Во Австрија со закон е определено каде може да има казино – австрискиот амбасадор во Македонија бара казина до училиштата

По најавувањето на Предлог-Закон за изменување и дополнување на Законот за игри на среќа, со кој се предвидува задолжителна дистанца

Read more

Зголемен профитот на ЈПДП откако власта го одби предлогот на Левица за намалување на патарините

Реакција на Политичката партија Левица Јавното претпријатие за државни патишта од граѓаните по основ на патарини во вториот квартал годинава

Read more

Покрај банките и ЈПДП со зголемен профит наплатен од граѓаните

Јавното претпријатие за државни патишта од граѓаните по основ на патарини во вториот квартал годинава наплатило 745.037.340 денари или 12

Read more

(Видео) Крајевски: Наместо задолжување на државата – оданочете ги банките

Во дебатната емисија на ТВ 24 гостуваше Јован Крајевски – член на Презедиумот на Политичката партија Левица. Главна тема во

Read more

Крајевски: Банките плаќаат данок 13 милиони евра, а народот само за струја плаќа данок 36 милиони евра

Покачувањето на ДДВ за струја од 5% на 10% според министерот Бесими било оправдано бидејќи така сметките на домаќинствата ќе

Read more

Левица: Нема криза за лихвобанкарите – нивните профити прогресивно растат

Реакција на Политичката партија Левица Додека проценките се дека кризата во Македонија ќе фрли нови 50 000 лица во сиромаштија,

Read more

Олигархијата нема да се откаже од удобноста на ненаситната лакомост

Став на Амар Мециновиќ – портпарол на Политичката партија Левица Пред наездата на економска мизерија оваа зима, и независно од

Read more

И во оваа криза олигархијата профитира за сметка на работникот

Фејсбук статус на Јован Крајевски, Координатор на Левица – Сектор политичка економија. Економската криза не нè засега сите на ист

Read more