Силјановска ќе се придржува до уставното име во иднина

Новоизбраната претседателка Гордана Сиљановска Давкова ја потпишала официјалната изјава за стапување на должност со уставното име- Република Северна Македонија, a

Read more

Силјановска им заблагодари на граѓаните коишто ја избраа за претседател

Македонските граѓани се одважија без оглед на етничка, верска, социјална и друга положба да излезат достоинствено и да го дадат

Read more

Плусинфо: Поминат е цензусот од 40%, бојкотот не успеа?

Македонија има претседател! Пред малку, остварен е цензусот од 40% излезност на претседателските избори, дознава Плусинфо од партиски извори, се

Read more

Путин го презема новиот претседателски мандат

Денес во Москва се одржува инаугурацијата на претседателот на државата. Ова е петта ваква церемонија за Владимир Путин, кој беше

Read more

Ванковска: Мојата формула е едноставна, автентичност и здрав разум

Колку што гледам наоколу лицемерие, расфрлање со пари за кампања во една од најсиромашните земји во Европа, таква желба за

Read more

Ванковска го доби редниот број 5 на изборното ливче

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги констатираше редните броеви на претседателските кандидати на изборното ливче. Извлекувањето беше јавно, а го

Read more

Ванковска: Нема да ја изневерам довербата на Левица

Огромна благодарност за можноста, Левица! Нема да ја изневерам вашата доверба во мене, посочи Билјана Ванковска, откако официјално беше поднесена

Read more

Ванковска влегува во борба за претседател на Република Македонија

Во просториите на ДИК, овластениот претставник и раководител на Претседателскиот изборен штаб на Левица, Реџеп Исмаил, денес ја поднесе кандидатурата

Read more

Ванковска: Преспанскиот договор е невалиден бидејќи е потпишан од министер

Претседателот на државата може многу да направи, тој ги потпишува меѓународните договори, па затоа и Преспанскиот е невалиден, бидејќи е

Read more

Ванковска: Изборите нека бидат нашата освета

Во наредниот приод ќе се изнаслушате многу фрази за нужност од „радикални и длабоки реформи“, „европеизација“, дека „власта извира од

Read more

(ВИДЕО) Ванковска: Ова е момент од круцијална важност за државата

Сфатив дека ова е момент од круцијална важност за државата и дека не можам да си го дозволам луксузот да

Read more