(Видео) Левица: Работникот ја троши платата на инфлација додека директорите земаат милионски дивиденти

 Прес-конференција на Координатор на Трудов сектор – Александар Димитријевиќ Во време кога во високоразвиените држави се имплементира шест часовно работно време,

Read more

Изјава на Левица по повод Први мај за Нова Македонија

Ќе земеме за право да кажеме дека #Левица, како политичка партија е единствената политичка организација на работниците. Оттука, во Левица

Read more

Први мај – Меѓународниот ден на работникот не е ден за скара и пиво

Пишува: Жаклина Свеќаровска – координатор на Левица – Сектор образование  Голем број луѓе во Македонија ниту не знаат зошто се

Read more

Во Мај од 1971 година, Никсон испрати 10 000 трупи да ги сузбие антивоените протести

Мајските протести од 1971 година беа низа на големи демонстрации против вклученоста на САД во војната во Виетнам. Се случија

Read more

Левица: Нека ни е честит денот на трудот

Прес-конференција на портпаролот Амар Мециновиќ и координаторот на Социјалниот сектор – Катерина Јовановска Денеска пред Собранието на Република Македонија, поптпаролот

Read more

Угнетениот македонски народ треба да се ослободи не само од султанот и неговите сателити, туку и од секаков кнез или цар

(*Текстот е извадок од книгата ИСТОРИСКА ВИСТИНА – ПРОГРЕСИВНАТА ОПШТЕСТВЕНА ЈАВНОСТ ВО БУГАРИЈА И ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА ЗА МАКЕДОНСКОТО НАЦИОНАЛНО ПРАШАЊЕ

Read more

Народот им доверил на неспособните да управуваат со трудот на способните

СРЕЌЕН ПРАЗНИК, ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Анри де Сен-Симон (1760-1825) потекнувал од грофовско семејство. Сепак, бил на страната на производителите, наспроти кои ја

Read more

Први мај живее!

Денес на 1 Мај на денот на Трудот, им се обраќаме на сите работници, хонорарци, студенти, на сите стечајци и

Read more