Левица: Апликацијата за пописот која беше донација од бугарска фирма била незаконски набавена

Реакција на Политичката Партија Левица Сите недостатоци на кои Левица единствена алармираше за време на незаконскиот попис, вчера беа потврдени

Read more

Нелегалниот попис создаде дополнителни проблеми при државните вработувања

Реакција на политичката партија Левица Министерството за информатичко општество и администрација ја презентираше новата верзија на веб алатката,преку која електронски

Read more

Левица: ДУИ со политички инженеринг ја гуши државата со вработувања покрај резултатите од наместениот попис

Реакција на Политичката партија Левица Со злоупотреба и погрешно толкување на резултатите од фингираниот попис, Министерството за информатичко општество и

Read more

(Видео) Апасиев: Секогаш кога СДС е на власт се случува косовизација на Македонија

Димитар Апасиев обвини дека секогаш кога СДСМ е на власт, во Македонија се случува демогравски инженеринг, кој тој го нарече

Read more

(Видео) Апасиев: Одбран е комбинираниот модел за попис дека најлесно се манипулира

Во интервјуто на емисијата Јади Бурек, лидерот на Левица Димитар Апасиев, зборуваше за пописниот фалсификат во Македонија, спроведен од актуелната

Read more

Апасиев: На Македонија и е потребна македонска платформа за национални интереси

На вчерашното гостување во емисијата Јади Бурек, пратеникот Димитар Апасиев од Политичката партија Левица зборуваше за повеќе актуелни теми. Дел

Read more

Апасиев: Резултатите од пописот се безвредни, тие немаат никаква фактичка и правна вредност

На вчерашното гостување во емисијата Јади Бурек, претседателот, пратеник и член на Президиумот на Политичката партија Левица, Димитар Апасиев во

Read more

Мојсоска: Податоците од пописот се фрапантни и жалостни

Во вчерашната дебата на емисијата ‚‚Само Вистина‘‘, генералниот секретар и член на Президиумот на Политичката партија Левица, Јована Мојсоска во

Read more

8.000 деца во Република Македонија не се евидентирани како ученици

Фејсбук статус на Дарја Муставаоглу – Советник од Левица во Општина Ѓорче Петров. -Според резултатите од пописот скоро 8.000 деца

Read more

Крмов: Пописот го признаваат само ДУИ и СДСМ, од ВМРО-ДПМНЕ немаат јасен став

По објавувањето на резултатите од пописот спроведуван во септември минатата година, се повеќе заедници, здруженија, организации и граѓани го оспоруваат

Read more