Владите свесно го уништуваат образованието

Пишува: Славко Митевски –  Професор по одделенска настава и Советник од Левица во општина Карпош. „Зошто владата не е подготвена

Read more

За учителцките работи

Пишува Жаклина Свеќаровска, Координатор на Левица – Сектор образование. Во очи на најавениот штрајк на воспитно- образовните работници и со

Read more

Левица: Битиќи со закани ќе го „решава“ драстичниот пад на животниот стандард на наставниците

Реакција на Левица – Сектор образование. По сè погласните најави за генерален штрајк на сите воспитно-образовни установи, чии вработени се

Read more

(Видео) Црвена Младина бара пратениците да го изгласаат Законот за субвенциониран студентски оброк

Реакција на Црвена Младина. Како политички подмладок чувствуваме одговорност да се обратиме по повод новите случувања во собранието на Република

Read more

Замисли да си студент во Македонија

Пишува Марио Јанески – Претседател на Црвена Младина. Замисли имаш 18 години. Штотуку си завршил средно образование и треба да

Read more

Повисоки плати за наставниците или опрационализација на контроверзната концепција на Царовска

Пишува: Стефан Симовски, член на Левица – Сектор образование. Конечно и јавноста и стручната јавност се согласни дека на македонското

Read more

Левица: Средните училишта оставени без греење среде зима

Реакција на Политичката партија Левица. Неколку средни училишта (СГГУ „Здравко Цветковски“, државната МИГ, СЕПУГС „Арсени Јовков) на територија на град

Read more

Колку се инклузивни македонските училишта

Пишува: Жаклина Свеќаровска, координатор на Левица – Сектор образование и Советник во Општина Кочани. Различноста се смета за грев во

Read more

Левица Тетово: Ученици во училиштето „7 marsi” – поранешно „Братство” во село Милетино, учат во услови како од минатиот век

Денес, Локалниот Огранок на Левица – Тетово реагираше за катастрофалната состојба и нехуманите услови на училиштето, во кои учат учениците

Read more

Левица: Квазиреформите во образованието – насилство врз националниот идентитет

Секторот за образование на Левица со реакција кон СДСМ, кои како партија константно прават притисоци да се бојкотираат протестите на

Read more

(Видео) Свеќаровска: Кој наш универзитет добил дозвола да работи на територија на Бугарија!?

Жаклина Свеќаровска, координатор на Секторот за образование на политичката партија Левица, денес одржа прес конференција пред Министерството за образование и

Read more