Исмаил: На Македонија и е потребна Влада без нужно албанска партија во нејзе

Фејсбук статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица Најдобар приказ, ислустрација за тоа дека оваа земја

Read more

Ристов: Земја која не признава малцинства бара нивното малцинство да биде конститутивно во друга држава

Околу многу прашања кои беа полемика за јавноста во однос на тоа што преговара македонската дипломатија предводена од Османи со

Read more

Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе биде кооперативната страна во уште едно предавство на македонскиот народ?

Реакција на Левица – Сектор Надворешна политика Во изминатите триесет години државна историја, македонскиот Устав е менуван повеќе пати. Потсетуваме,

Read more

Додека етникумот е предуслов за вработување нема да имаме нормален попис

Фејсбук статус на Саше Јанчев – Советник од Левица во Општина Гевгелија. Во Македонија нема да има нормален попис се

Read more

Левица: Бугарија ја интензивира асимилацијата на македонското малцинство во Албанија, Владата и МНР молчат

Реакција на Политичката партија Левица. „Негирањето на македонското малцинство во Бугарија и барањето за внесување на Бугарите во македонскиот Устав,

Read more

Јанчев: Во Македонија конститутивен народ е македонскиот

Фејсбук статус на Саше Јанчев, Советник од Левица во општина Гевгелија. Теодора Генчова од Министерство за надворешни работи на Бугарија

Read more

Петков: Не постои македонско малцинство во Бугарија, ама бугарското ќе биде внесено во Уставот на Македонија

Во интервју за бугарската телевизија „БТВ“ премиерот на источниот сосед Петков кажа дека во Бугарија не постои македонско малцинство и

Read more

Грчките власти забрануваат постоење на македонска организација во градот Серес

Организацијата “Свети Кирил и Методиј – локално друштво Серес” е формирано во декември 2017 година од членови на македонското малцинство

Read more

МД „Илинден”: Ние сме Македонци, во Албанија ниту имало, ниту има Бугари

Од македонското друштво „Илинден” реагираа во јавноста во однос на провокациите на бугарските власти дека во Албанија постои бугарско малцинство.

Read more

Со изјавата Димитров потврди дека Договорот не е помирувачки

Димитров изјавил дека јазикот што го зборуваат грчките Македонци не бил македонски јазик, туку “некој друг јазик”. И грчката влада

Read more