За носителот на советничката листа од ДУИ во Тетово не се важни недостигот на вода за пиење и патиштата, туку ЕУ- насоката на РМ

Спроти локалните избори за Совет во Општина Тетово закажани за 20 ти август, за носителот на советничката листа од ДУИ,

Read more

Левица: Како советници заедно ќе работиме за спречување на штетните политики со транспарентно и отчетно работење на локалната самоуправа

Левица како политичка партија на претстојните локални избори за Совет на Општина Тетово со своја кандидатска листа ќе ја бара

Read more

Левица: Листата со кандидати за советници во Општина Тетово е официјално одобрена

Соопштение на ЛО Левица – Тетово по повод на престојните избори за Советници во Општина Тетово Во пресрет на локалните

Read more

Скопјани платиле 39.700 денари за вечера на советници во време на изборната кампања

За време на изборната кампања од локалните избори, Советничката на Град Скопје, Љубица Јачева (на 22 октомври), на сметка на

Read more

Левица воведува нова политичка култура во општинските совети

Соопштение на Политичката партија Левица. За само два месеца од стапнувањето во општинските совети (ноември и декември 2021), советниците на

Read more

Богоев издавал градежни дозволи и за време на изборите

Реакција на Левица – ЛО Карпош. Во октомври годинава, за време на кампањата за локалните избори, Стефан Богоев издал 27

Read more

Ристески: Министерството за локална самоуправа не може да врши инспекциски надзор на свечените заклетви

„Во врска со вчерашните закани од Владата дека Министерството за локална самоуправа ќе спроведе инспекциски надзор во општините каде заклетвите

Read more

Процесот на спроведување на локалните избори 2021 година повторно ги истакна нормативните и останатите системски слабости

„Спроведувањето на изборите укажа на бројни слабости. Нормативните и системски слабости во изборниот процес кои што ги воочивме и кои

Read more

Левица поднесе кривична пријава против сопственикот на печатницата „Софија“ – Богданци која печатеше лажни флаери од име на партијата

„Денес (среда, 3 ноември 2021 година), Правниот сектор на Политичката партија Левица, до Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе кривична

Read more