Левица: ООУ „Крсте Мисирков“ и „Браќа Миладиновци“ во Куманово со кров кој пропушта вода и без струја

Реакција на Левица – ЛО Куманово ООУ Крсте Мисирков и ООУ Браќа Миладиновци во центарoт на Куманово работат во мизерни

Read more

Левица ги натера платениците на СДСМ да ги бранат градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ

Изминатите неколку недели една од најактуелните теми е повторното енормно загадување на воздухот, кое, достигна ненормални размери во периодот на

Read more

Левица: Градоначалникот Медат Куртовски од СДС отуѓува земјиште во Маврово за багателна цена

Реакција на Политичката партија Левица Државно земјиште околу Мавровското Eзеро со површина од 2600 м2 преку ноќ стана сопственост на

Read more

(Видео) Дали е извршен вонредниот инспекциски надзор по стигнати многубројни поплаки за кафе барот „Хелиум“

По бројните поплаки од граѓаните, на вчерашната Седница на Советот на Град Скопје за советнички прашања од страна на Советникот

Read more

(Видео) Исмаил: Дали директорот на Паркови и Зеленило има десет советници и заменици во својот кабинет?

На вчерашната Седница на Советот на Град Скопје за советнички прашања од страна на Советникот од Левца Реџеп Исмаил (Хактан)

Read more

(Видео) Левица – Гевгелија не е против вработувања, туку е против партиски вработувања

Обраќање на Саше Јанчев – Советник од Левица во Општина Гевгелија На деветнаесетта седница на Советот на Општина Гевгелија покрај

Read more

Како Мицкоски и неговите соработници испумпаа половина милион евра за адвокатски услуги?

Извор: Инфомакс.мк – А. Митовски Во само две фактури, двајца адвокати испумпале 14.809.392 денари за неколку месеци од Јавното претпријатие

Read more

Левица поднесе иницијативи за изработка на физибилити струја за формирање на јавни претпријатија за производство на електрична енергија

Соопштение на Политичката партија Левица Во сите општини во Македонија, каде Левица има свои советници или советничка група, поднесе Иницијативи

Read more

(Видео) Симонов: Земјата е за земјоделците и сточарите, а не за капиталистите и олигарсите

На вчерашната Седница на Советот на Општина Свети Николе, се најдоа осум барања за поставување на фотоволтаични електрани, врз земјоделско

Read more

Во Велес наместо иницијативата на Левица за парк ќе се гради деветокатница

Објава на Игор Смилев, Советник од редовите на Левица во Општина Велес, по повод одлуката на градоначалникот да ја одбие

Read more

Исполнета иницијативата на Левица за „Народни кујни“ со бесплатен оброк за ранливите категории во Аеродром

Соопштение на Левица – ЛО Аеродром Пред 6 месеци советничката група на Левица во општина Аеродром поднесе иницијатива за организирање

Read more