Куба и Русија во заедничка борба против санкциите наметнати до САД

Москва и Хавана спроведуваат финансиски механизми за заштита и економската соработка заради заштита од американските санкции, откри рускиот амбасадор во

Read more

Аграрната реформа во Куба

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Како Куба го трансформираше своето земјоделство од капиталистичко индустријализирано во

Read more

ИР Иран и Куба во заедничка борба против политиката на санкции наметнувана од САД

Во Палатата на револуцијата во Хавана, Кубанскиот претседател Мигел Дијаз-Канеловаа, во недела се состана со иранскиот министер за надворешни работи

Read more

Левица учествуваше на Меѓународната антиимперијалистичка конференција

Соопштение на политичката партија Левица Изминатиот викенд во Белград се одржа Меѓународната антиимперијалистичка конференција во организација на Светската антиимперијалистичка платформа

Read more

Русија и Куба ја продлабочуваат својата соработка и пријателство

Пријателството меѓу Русија и Куба е заедничка сопственост на двете земји, државите заеднички дополнително ќе ја зајакнат својата унија и

Read more

Остварен средба помеѓу лидерот на КПРФ Зјуганов и лидерот на Куба Мигел Диас-Канел

По откривањето на споменикот на Фидел Кастро во Москва, Лидерот на Куба Мигел Диас-Канел одржа а состанок со претседателот на

Read more

ООН го осуди ембаргото на САД против Куба – Санкциите не се алатка за демократијата

И оваа година ОOН усвоија резолуција, 30-та по ред, со која се осудува децениската американска блокада на Куба. Ембаргото на САД

Read more