(Фото) Народниот правобранител ќе отвори постапка за цементарницата Усје

„Доцна во текот на вчерашниот ден добив дополнителни фотографии од дворот на цементарница Усје. Ве известувам дека Народниот правобранител ќе

Read more

(Видео) Јовановска: Mерната станица кај Усје е појдовна точка за детектирање на најголемите загадувачи во Скопје

Говор на советничката од Левица – Катерина Јовановска за иницијативата да се постави мерна станица за квалитетот на воздухот кај

Read more

Исмаил: Со поставената мерна станица кај Усје ќе се зголеми јавниот притисок кон најголемите загадувачи

На последната седница на Советот на Град Скопје, беше усвоена иницијативата на Левица за поставување на мерна станица за квалитетот

Read more

ДПМНЕ во заштита на загадувачите ја одби иницијативата на Левица за мерна станица кај Усје

Реакција на Политичката партија Левица По Предлог-Иницијатива поднесена од советничката група на Левица – Град Скопје усвоена на вчерашната седница

Read more

Левица бара итно и неодложно поставување на мерна станица до загадувачот Усје

Реакција на Левица – ЛО Кисела Вода Го цениме вниманието кое градоначалникот Орце Ѓорѓиевски континуирано ни го посветува како единствена

Read more

Профитот ги убива човекот и природата

Реакција на Политичката партија Левица Приватизацијата на јавните капацитети и ресурси која, рака под рака, ги создаде капиталистичката и политичката

Read more

Левица – Единствен поборник во Советите за заштита на животната средина и чист воздух

Реакција на Левица ЛО Гази Баба Деновиве сме сведоци на енормно аерозагадување особено на територија на општина Гази Баба која

Read more

Левица: Еколошки црна 2023 година претстои за Македонија

–Реакција на Политичката партија Левица Мизерни 0.65 отсто изнесува делот од буџетот наменет за животната средина за 2023 година, речиси

Read more

Левица: Психијатриската болница во Демир Хисар го користела забранетото токсично масло прикриено како „мазут”

Реакција на локалниот огранок од Демир Хисар на политичката партија Левица. „Не стивнуваат реакциите после објавувањето на сторијата на Истражувачката

Read more

Левица – Битола: И битолската болница го користела забранетото токсично масло под називот „мазут”

Битолскиот огранок на политичката партија Левица реагираше дека битослката болница „Трифун Пановски” набавила 700 тони од забранетото масло, додека директор

Read more

Ја вртеле главата пред конвоите на смртта

Статус на Војо Димоски. Перфектниот примерок на истражувачко новинарство: „Заговор против воздухот“ е портрет на човечката алчност. Замислете: некој увезувал

Read more