Исмаил: На Македонија и е потребна Влада без нужно албанска партија во нејзе

Фејсбук статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица Најдобар приказ, ислустрација за тоа дека оваа земја

Read more

Исмаил: Непочитувањето на законите во Арачиново се поима како „етничко право на албанците”

Фејсбук статус на Реџеп Исмаил – Хактан – Член на Президиумпт на Левица Колку се ДУИ криминогени, толку се и

Read more

Крајевски: Балансерот на МИОА нè дели на Македонци и Албанци наместо на сиромашни и богати

Фејсбук статус на Јован Крајевски – координатор на Левица – Сектор политичка економија Балансерот на МИОА не знае колку самохрани

Read more

Крмов: Пописот го признаваат само ДУИ и СДСМ, од ВМРО-ДПМНЕ немаат јасен став

По објавувањето на резултатите од пописот спроведуван во септември минатата година, се повеќе заедници, здруженија, организации и граѓани го оспоруваат

Read more

„Попис“ за отпис, без пропис, со врзан потпис

Пишува Александар Симонов, координатор на Левица – Сектор Надворешна политика. Минатата година во септември месец без соодветна регулатива, методологија и

Read more

За ВМРО-ДПМНЕ двојазичните униформи се „океј“

Во интервју за национална телевизија, пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Ели Панова зборуваше за одлуката на Владата униформите на полицијата

Read more

Симонов: Од теоретско – политички до практично ДУИстички систем

м-р Александар Симонов, член на Централен Комитет на Левица Теоретскиот – политички систем, чија задача беше да биде функционален, за

Read more