За колку е пораснат долгот на постјугословенските држави по осамостојувањето?

По распадот на Југославија во 1991 година, суштинско прашање за воспоставување политички и економски односи меѓу новосоздадените држави и меѓународната

Read more

Внатрешниот долг на Македонија расте: Во првото економско полугодие изнесува над 443,5 милиони евра

Не запира трендот на пораст на „внатрешниот долг“. Доспеаните, а неплатени обврски на институциите на централно и на локално ниво,

Read more

ПАРАДОКС: КОЛКУ ПОВЕЌЕ ВЛАСТА ЈА ЗАТРУПУВА ДРЖАВАТА ВО ДОЛГОВИ ТОЛКУ ПОНИСКИ ВО ОБЕМ И КВАЛИТЕТ СЕ ЈАВНИТЕ УСЛУГИ

Владата предводена од СДСМ и ДУИ само годинивва државата ќе ја задолжи 1,5 милијарди евра. Коалицијата на овие две партии

Read more

Наjвисок јавен долг досега, државата должи 7,2 милијарди евра или 62,5 % БДП

Во рамките на Јавниот долг влегуваат парите што ги должи државата, јавните претпријатија, општините, претпријатијата во државна сопственост, Народната банка.

Read more

Минатите месеци Владата јадела месо и бифтек за 62.000 евра

Минатиот месец Владата потпишала договор за набавка на свежо месо во висина од 51.155 евра, односно 3.146.025 денари, како и

Read more

Извршител од Охрид пратил Налог за веќе платен долг пред две години!

До редакцијата на Антропол пристигна писмо од граѓанин кој обвинува дека извршител блокира исплата на плата, иако Владата донесе Уредба

Read more

Зошто Богоев дозволи да се гради кафуле и перална на државно земјиште?

Новото кафуле и авто-перална на местото на поранешното кино Влае ги вознемири жителите на оваа скопска населба. Иако сите очекуваа

Read more

За Вице и Трајче Заеви нема извршители-на државата ѝ должат 26 милиони денари

Според најновата црна листа на должници која ја објави Управата за јавни приходи на Македонија, може да се забележи дека

Read more