Кинеската историска ТВ драма наскоро пред светската публика

Кинеската историска телевизиска серија „Мистериите на судијата Ди“, базирана на познатите дела на починатиот холандски синолог Роберт ван Гулик, е

Read more

Документарниот диптих „Неврзаните: Сцени од фондот на Лабудовиќ во Културно информативниот центар – Скопје

На 15.2.2024 (четврток) со почеток од 20 часот во Салон 19:19 во Културно информативниот центар – Скопје ќе биде прикажан

Read more

Филмот „Мајсторот и Маргарита“ се најде на врвот на бокс-офисот во Русија

Филмот „Мајсторот и Маргарита“ изминатиот викенд се најде на врвот на бокс-офисот во Русија и ЗНД Рускиот филм „Мајсторот и

Read more

Манифестација „Бела ноќ“ со богата културна програма на повеќе локации во Скопје

Манифестација „Бела ноќ“ традиционално ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите имаат можност

Read more

Проекција на филмови на фестивалот „Звукот на Скопје“

Покрај музичката програма, оваа година фестивалот „Звукот на Скопје“ во организација на Културно информартивен центар – Скопје, ќе биде збогатен

Read more

Вечерва започнува 14-тиот фестивал на креативен документарен филм „МакеДокс“

Вечерва во Куршумли ан со почеток од 20 часот ќе биде отворен 14- тиот Фестивал на креативен документарен филм „МакеДокс“

Read more

Фестивалот „300 Работи, Триста“ од вечерва до 12 август во Битола

Фестивалот “300 Работи, Триста“ е една од поистакнатите културни манифестации во Битола и регионот, која веќе привлекува бројни посетители и

Read more

Четвртото издание на Галичник филм фестивалот започнува вечерва

Под мотото „Вдишете ја магијата на филмот“ вечер почнува четвртото издание на Галичник филм фестивалот, што ќе трае до недела,

Read more