Левица: Нека е честит и вековен денот на победата против фашизмот

Денеска во светот се одбележува Денот на победата над фашизмот. Со потпишувањето на безусловна капитулација на нацистичка Германија, на 9

Read more

Ристо Никовски: со внесувањето на Бугарите во Уставот се трасира патот за бугаризација на сите нас!

Во последната колумна за порталот Плус инфо, поранешниот дипломат, Ристо Никовски, предупредува на замката на Софија за внесување на „Македонските

Read more

Борбата на Југословените во Шпанија против фашистичкиот режим на Франко.

Пишува: Левичарски Институт – РАЦИН На денешен ден, 1937-ма година, првата група од околу триесетина Југословени отишла во Шпанија да

Read more

Eвропарламентот одби да го осуди иредентизмот и територијалните претензии искажани од Џамбаски

Европскиот парламент смета дека однесувањето на европратеникот Ангел Џамбаски во центарот на Скопје по повод панихидата на Мара Бунева е

Read more

Адвокатот Рауфи кој ги бранеше терористите од Диво Насеље го брани основачот на „Ванчо Михајлов“

На прашањето дали се чувствува како ксенофоб со тоа што на интерент страницата на здружението се објавуваат содржини и коментари

Read more

Владата ретерира од антифашистичкиот порив на македонскиот народ

Соопштение на политичката партија Левица Отварањето на бугарските клубови именувани по фашистички дејци основани со цел да ги рехабилитираат и

Read more

Поради Левица Уставниот суд оформи предмет за затворање на фашистичкиот клуб „Ванчо Михајлов‘‘

Реакција на Политичката Партија Левица Постапувајќи по иницијативата на Левица за поведување постапка за оценување на уставноста и законитоста на

Read more

Левица: СДС и ДУИ согласни со ширењето на фашистичките и нацистичките идеи

Реакција на Политичката Партија Левица „Генералното собрание на ООН ја усвои нацрт-резолуција за „Борба против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и

Read more

Повеќе не е тајна: ЕУ нема ништо против глорификацијата на фашизмот и нацизмот

Третиот комитет на Генералното собрание на ООН ја усвои руската нацрт-резолуција „Борба против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и другите практики

Read more

Извештај за состојбата со глорификацијата на фашизмот и нацизмот во Македонија

Во врска со состојбата со глорификацијата на нацизмот и ширењето на неонацизмот и други практики кои придонесуваат за поттикнување на

Read more

Левица со отворено писмо до институциите на ЕУ- бара осуда за фашистичките клубови

Соопштение на Политичката Партија Левица Трендот на отворање клубови кои носат имиња на фашистички дејци со цел рехабилитација и глорификација

Read more