Битката за Тајван ќе го реши исходот на геополитичката војна помеѓу САД и НР Кина

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Шефот на ЦИА Вилијам Барнс ја нарече Кина единствениот

Read more

(Видео) Кина до САД: Кој си игра со оган, ќе се изгори

Портпаролот на кинеското Министерство за одбрана отворено изјави дека е време Тајван да се врати каде што припаѓа. Тој директно

Read more

Американски војници го спремаат Тајван за војна

Американски воени сили веќе минимум една година тајно оперираат на Тајван, тренирајќи со Тајванската војска, открива Wall Street Journal. Според

Read more

Геостратегијата на “Северна” Македонија и НР Кина

Кинеската граѓанска војна помеѓу комунистите и националистите (слуги на Западниот империјализам) почнува 1927 г., има неофицијален прекин за време на

Read more