Странските инвеститори и странските работници создаваат нова генерација на домашни стечајци

Пишува Александар Симонов – Координатор на Левица Сектор за надворешна политика, долгогодишен активист во областа на работничките права, во колумна

Read more

Исмаил: Странскиот капитал го ангажира ДУИ за преку „Рудниците на смртта“ ја уништи Источна Македонија

Став на Реџеп Исмаил – член на Президиумот на Левица, по однос на одлуката на владата на ДУИ за давање

Read more

Блеф и манипулација е дека Македонија ќе плаќа оштета од милиада долари доколку не се отвори „Рудникот на смртта“

Фејсбук статус на Влатко Токарев – Магистер по правни науки на Кембриџ Универзитетот во Велика Британија Блеф и манипулација е

Read more

Странската помош за пристап во ЕУ – реформска фатаморгана

анонимен автор Последната медиумска ‘журка’ околу изјавата на холандскиот амбасадор Коп во врска со помошта што ќе ја замрзнат за

Read more

Левица: Македонија стана заробена држава – рај за странските инвеститори

Соопштение на политичката партија Левица Македонија и понатаму е нето-должник кон остатокот од светот, со негативна нето меѓународна инвестициска позиција

Read more

Левица: Странските инвеститори ги префрлаат профитите надвор од Македонија

Реакција на политичката партија Левица И покрај растот на директните инвестиции во Македонија последниве години, очигледен е фактот дека странските

Read more

Не постои демократија, слобода на изразување и културна критика за раководството на Кромберг и Шуберт

Пред неколку денa Николче Митревски (член на Левица – ЛО Битола), на својот фејсбук профил објави статус во кој го

Read more

Исмаил: Со 80% јавен долг од БДП дефакто државата е оттуѓена

Членот на Президиумот на Левица – Реџеп Исмаил (Хактан), во емисијата „Јанко Јади Бурек” истакна дека погрешната политика со странските

Read more

Уште една странска компанија од Кичево не ги почитува препораките на владата

И покрај алармантноста и експоненцијалниот пораст на заболените од корона вирус во Македонија, голем дел од фирмите се’ уште не

Read more

Малиот шенген на големите губитници

Откако лидерите на фамозниот „Западен Балкан“ конечно си ги сломија носевите чукајќи пред портите на Бриселските бирократски сараи, сега решија

Read more

Уште двајца повредени работници: повредена жена во Дрекслмаер и градежен работник во Скопје

Во два одделни несреќни случаи на работно место во Кавадарци и во Скопје повредена е жена на возраст од 30

Read more