Полска воведе привремена гранична контрола со Словачка

Полска воведе привремени гранични контроли на границата со Словачка поради зголемување на илегалната миграција, изјави министерот за внатрешни работи и

Read more

Земја на НАТО избра партија која и врти грб на САД и ветува прекин на помошта за Украина

Словачката левичарска партија на Роберт Фицо победи на парламентарните избори во саботата, со предност од 6 процентни поени пред нејзиниот

Read more

До три години затвор за словачкиот министер кој го поддржа Путин

Поранешниот словачки министер за правда и поранешен претседател на Врховниот суд на оваа земја, Стефан Харабин е обвинет бидејќи ја

Read more

Словачка протестира против распоредувањето на американски и НАТО сили во нивната земја

Претседателката на Словачка, Зузана Чапутова, заедно со лидерот на владејачката коалиција Игор Матовиќ и министерот за одбрана Јарослав Нада, претходно

Read more