Ванковска: Рамковниот договор креираше етнички елити на сметка на граѓанскиот концепт

Рамковен договор имаше 20 години време да се тестира во практика и знаеме дека договорот стана дел од Уставот преку

Read more

Зошто никој не зборува за Рамковниот договор, прашува Ванковска

Зошто никој не зборува за Рамковниот договор? Дали стана света книга? Дали уште ќе не’ плашат дека е тој фактор

Read more

Ванковска: Се’ додека со наши пари се слави воен бунт против државата конфликтот можете да го сметате за незавршен

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

Уставниот суд се претвора во етнички суд поради „Рамковниот договор“

Уставниот суд не донесе одлука за Законот за матична евиденција. Предметот во кој треба да биде оценета уставноста на одредбите

Read more

ДСП Ленка: ДПМНЕ секогаш работи против интересите на македонсиот народ и држава

Од Движењето за Социјална Правда ЛЕНКА вчера споделија објавија во која потсетуваат на бројните разочарувања кои партијата ВМРО-ДПМНЕ ги приреди

Read more

Исмаил: Бадентер контрадикција – тиранија на малцинството

Фејсбук статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – Член на Президиумот на Левица Институцијата „бадентер“, како производ на Охридскиот рамковен договор

Read more

Пописот е резултат на манипулација со бројките и унаказената методологијата

Став на Круме Богевски, Советник од Левица во Општина Кавадарци за ртк.мк „По мојата реакција на срамната методологија со која

Read more

„Фашизам 2.0: актуелни предизвици за меѓународната безбедност“

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар На 16 март, Псков беше домаќин на Меѓународната научна

Read more

Апасиев: За однапред договорен процент по Рамковен не ви требаат попишувачи

Статус на пратеникот од Левица, проф.др Димитар Апасиев „Не им фалат еден-двајца… Им фалат дури 1.500 попишувачи, ама они ќе си

Read more

(Видео) Робертсон: „Храбрите талентирани Северномакедонци”

По повод 20- годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор , поранешниот генерален секретар на НАТО, Лорд Џорџ Робертсон во

Read more