(Видео) Робертсон: „Храбрите талентирани Северномакедонци”

По повод 20- годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор , поранешниот генерален секретар на НАТО, Лорд Џорџ Робертсон во обраќањето рече „храбрите и талентирани Северномакедонци“.

Со тоа поранешниот генерален секретар на НАТО ја прекрши одредбата на Преспанскиот договор и Уставот на државата, според кој , македонскиот јазик и идентитет се неприкосновени.