Украинците се изморија од државната пропаганда

Некогаш популарната информативна програма 24/7 изгубила гледачи бидејќи прикажала „премногу розова слика“ за конфликтот со Русија, пишува весникот Њујорк Тајмс.

Read more

Исмаил: Со пари од странство државата се бори против „странска пропаганда“

Додека се бара исчезнатата малолетничка, која патем, во последните три години е 72-риот исчезнат малолетник, ние сме горда земја членка

Read more

Мојсоска: Ковачевски дневно за реклами на фејсбук троши колку што едно семејство заработува за цел месец

Вчера во јавноста излегоа информации дека премиерот и лидер на СДСМ, Ковачевски потрошил 26.000 евра за спонзорирање на неговата страница

Read more

Отфрлање на митовите и лагите за Социјализмот

Фејсбук статус на Петар Здравевски – Член на Црвена Младина Социјализмот е спорно политичко прашање со децении, со многу заблуди

Read more

Левица бара објавување на медиумите и НВО кои профитирале 67 милиони долари за про-американска пропаганда

Реакција на Левица – Сектор Надворешна политика Иако години наназад во државата постојано се зборува за руско и кинеско влијание

Read more

Централниот регистар одобри основање на бугарскиот универзитет „Св. Кирил и Методиј” во Свети Николе

Централниот регистар ја одобри пријавата за основање на Великотрновскиот универзитет „Св.Св. Кирил и Методиј“ на улица „Маршал Тито“ во Свети

Read more

(Видео) 21 бугарско здружение до крајот на 2022 година во Македонија

Во Македонија се очекуваат најмалку 21 бугарско здружение во 17 градови. Според извештајот на бугарската „Фондација Македонија“, нови бугарски клубови

Read more

Слезенковски: Владата на Република Македонија дава слободен простор за ширење на бугарска пропаганда на нашата територија

Пишува: Слезенковски Кирил – член на Советот во Општина Илинден при политичката партија Левица Бугарската пропаганда почнува да се шири

Read more

Двојните аршини на западните пропагандисти

Имам дилема за тоа дали е паметно да се коментираат ваквите личности како Џабир, чиј углед во јавноста е како

Read more