Отворениот иредентизам на ДУИ и молкот на СДСМ како нивна пајтон партија

Соопштение на Левица – ЛО Кичево Градоначалникот на Кичево Фатмир Дехари ќе слави 10 години гордост на албанска власт во

Read more

Левица бара проглас на персона нон грата за шест Бугарски државјани-непријатели на Македонскиот народ

Реакција на Левица-Сектор за Надворешна Политика и Безбедност Левица силно се спротивставува на бугарската национал-шовинистичка и иредентистичка пропаганда во Македонија,

Read more

(Видео) Апасиев: Џафери две години не дозволува расправа за бугарските национал-шовинистички претензии

Процедурално обраќање на пратеникот Димитар Апасиев до претседателот на Собранието, Талат Џафери „На 21.10.2020 година, значи пред скоро две години,

Read more

Државното финансирање на убаво спакуваниот национал-шовинизам

На долгогодишните обвинувања, адресирани кон државата и Министерството за култура, дека вложувањето напори за промоција и афирмација на културата во

Read more

Влез во НАТО на сметка на зголемување на национал- и етно-шовинизмот

Некогаш зборувавме за иредентизам, денес зборуваме за откажување грижа за припадниците на македонските малцинства во соседните земји. Настрана целата антинационалистичка

Read more