Студентите реагираат: Оставени сме без стипендии, МОН постојано не лаже

Во новата академска 2023/2024 година студентите се жалат дека досега не добиле исплата на ниту една рата од на ниту

Read more

Директорка во МОН блиска до Зеав е одговорна за срамот со учебниците по математика

Последниот скандал со срамната математичка грешка повторно го разоткри неспособното работење на ПЕДАГОШКАТА служба при МОН, Секторот за учебници и

Read more

Мон излезе со системско решение за укинување на студентскиот субвенциониран оброк

Реакција на Политичката Партија Левица Два месеци пред почетокот на новата академска година, Министерството за образование сè уште нема детално

Read more

Левица: Унифицираниот учебник е удар врз кохезијата на државата

Реакција на политичката партија Левица Министерот Јетон Шаќири не успеа да обезбеди учебници за учениците – на почеток од оваа

Read more

Левица: Министерот за образование Шаќири не ги знае надлежностите на министерството

Реакција на Политичката партија Левица Краткото вчерашно интервју со министерот Јетон Шаќири за домашните медиуми не беше доволно кратко за

Read more

Црвена младина: МОН им го откажа правото на студентски оброк на дел од студентите

Само ден по завршувањето на локалните избори, од страна на централната власт почнаа да се донесуваат одлуки за скратување на

Read more

Левица Тетово: Ученици во училиштето „7 marsi” – поранешно „Братство” во село Милетино, учат во услови како од минатиот век

Денес, Локалниот Огранок на Левица – Тетово реагираше за катастрофалната состојба и нехуманите услови на училиштето, во кои учат учениците

Read more

Левица: Квазиреформите во образованието – насилство врз националниот идентитет

Секторот за образование на Левица со реакција кон СДСМ, кои како партија константно прават притисоци да се бојкотираат протестите на

Read more

Професори од Европа потврдуваат: Секаде има и печатени учебници!

Професорката Кристина Цонкинска во групата УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!, која брои над 75 илјади членови, објави информации од

Read more