Максим Димитриевски како пратеник тврдеше дека двојазичните униформи се лага

Во 2017 година, тогашниот пратеник Максим Димитриевски, по прес конференцијата на лидерот на СДСМ Зоран заев, на која соопшти дека

Read more

Максим ја продаде кучата, Бугари во Устав е еден од приоритетите во неговата програма

Максим Димитриевски од Знам, во неговиот „Манифест за Македонија“, има истакнато дека внесувањето на Бугарите во Устав со одложено дејство

Read more

Ванковска: Како може некој да Знае, а не се сеќава како лидерот им го поддржа Преспанскиот договор

Како може некој да ЗНАЕ, а да има толку куса меморија што наводно не се сеќава дека неговиот лидер одел

Read more

За Максим Димитриевски, Преспанскиот договор беше влогот за иднината на нашата држава

Градоначалникот на Куманово, а воедно и кандидат за претседател на Република Македонија номиниран од движењето Знам, Максим Димитриевски, пред точно

Read more

Мојсоска: Црвенковски е патриот само за тие што не ја почуствувале бедата на транзицијата

Ги слушам разочараните социјал-демократи од партијата на Максим како говорат дека Бранко Црвенковски бил патриот?! Бранко кој ја спроведе најкриминалната

Read more

Максим и Знам ништо не знаат за балистичкиот споменик во Воиновиќ

Деновиве во општина Куманово повторно изникна балистичка дивоградба на споменик на УЧК во населеното место Воиновиќ. Зачудува фактот што за

Read more

Левица: Вработените во ЈОУ “Тане Георгиевски” – Куманово трпат мобинг

Партиската припадност е клучен елемент за вработување во Општина Куманово и јавните установи која доведува до нефункционален општински систем. Од

Read more

Општина Куманово исплатила над милион денари за граѓани каснати од куче

Општина Куманово лани од својот буџет им исплатила 1.290.685 денари (21.000 евра) на граѓани кои ја тужеле Општината бидејќи биле

Read more

Левица: Граѓаните во кумановско оставени без леб

Реакција на Политичката партија Левица Лица со посебни потреби, стари и изнемоштени, пензионери и работници кои својот работен век го

Read more

Левица: Пропаѓа централното градско подрачје во Куманово

Реакција на Левица – ЛО Куманово Изборните ветувања кои ги даде градоначалникот Максим Димитриевски во предизборната кампања не се остваруваат.

Read more

Колку Максо ќе им наплати на Кумановци за шестмесечниот „бесплатен” јавен превоз?

Целокупниот досегашен мандат на квази-патриотот Максим Димитриевски – Максо се состои само од реализација на краткорочни проекти и летни хит

Read more