Ристов: Aпсолутно стоимe позади заложбитe за рушење на сите бесправно изградени објекти

Откако инспекциската служба на Општина Карпош по добиена пријава утврди дека постои нелегално градење на верски објект во населба Злокуќани

Read more

Дали и во Нерези ИВЗ гради верски објект без дозвола

Како што соопштија општинските власти, инспекциската служба на Општина Карпош пред неколу дена (8 јануари), по добиени информации за нелегалното

Read more

Наместо за невладината „Хера“, Левица издејствува пренамена на средствата за жртвите од семејно насилство во Општина Карпош

Комисијата за еднакви можности во рамки на Советот на Општина Kарпош, вчера заседаваше по однос на предлог програмата за 2022

Read more

Стоименовска: Дефектолози и логопеди играат круцијална улога во развојот на децата од предучилишна возраст

Советничката во Општина Карпош, Ивана Стоименовска, која воедно е член на комсиијата за јавни дејности (образование, социјална и детска заштита),

Read more

Богоев издавал градежни дозволи и за време на изборите

Реакција на Левица – ЛО Карпош. Во октомври годинава, за време на кампањата за локалните избори, Стефан Богоев издал 27

Read more

(Видео) Димоски: Оние кои ветуваа борба против бетонизацијата на Карпош гласаа против ревизија на ДУП

Интервју со Мартин Димоски, советник од Левица во Општина Карпош. „Да бидам искрен помалку сме изненадени од исходот од вчерашното

Read more

Советот на Општина Карпош гласаше против точките за ревизија на ДУП-ови

Соопштение на Левица – ЛО Карпош. „На денешното второ продолжение од втората седница на Совтот на Општина Карпош, со само

Read more

Левица ги спасува карпошани од бетонизацијата

Советникот од Левица во Општина Карпош, Мартин Димоски, преку социјалните мрежи во четвртокот информираше дека е прекината Втората седница на

Read more

Димоски: Во Карпош презентирани 39 урбанистички планови за бетонизација на Општината

Фејсбук статус на Мартин Димоски – Советник од Левица во Општина Карпош. „Од презентираните 39 детални урбанистички планови за Општина

Read more

СОВЕТНИЦИТЕ НА ЛЕВИЦА ПОДНЕСОА БАРАЊЕ ЗА РЕВИЗИЈА ВО ОПШТИНА КАРПОШ

“Во согласност со Законот за ревизија („Службен весник на Република Македонија“ број 66/10, 145/10, 12/14, 43/14, 154/15, 192/15, 27/16 и

Read more

Директор на ЈП Водовод и канализација за одржување на фонтани потрошил 75.520.000 денари

Душко Весковски во улога на генерален директор на ЈП Водовод и канализација – Скопје склучил три договори за одржување на

Read more