Апасиев: Социјализмот градеше концепт на колективно добро, на солидарост наместо натпревар

Капитализмот донесе вредности, коишто се претежно поврзани со профит, со тоа да си „ин“, да си успешен, да имаш пари.

Read more

Грамосли: Скопје е град полн со „бубуљици“ – заболен од бактерии кои имаат име!

Акните се показател на одреден дисбаланс во организмот. Се појавуваат најчесто од стрес, неправилна грижа за себе или се показател

Read more

Ректорот на УКИМ Биљана Ангелова врши настава на приватни универзитети

До редакцијата на Антропол пристигна анонимно писмо од група професори на Универзитетот,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје во кое се

Read more

Животната средина и капитализмот

Животната средина и капитализмот [Ф. Магдоф и Џ. Б. Фостер] Капитализмот доведува до губење на врската со природата, останатите луѓе

Read more

Странските инвеститори и странските работници создаваат нова генерација на домашни стечајци

Пишува Александар Симонов – Координатор на Левица Сектор за надворешна политика, долгогодишен активист во областа на работничките права, во колумна

Read more

Европската централна банка ги зголеми клучните каматни стапки

Европската централна банкаодлучи да ги зголеми трите клучни каматни стапки за нови 25 базични поени. Така практично тргна по патот

Read more

Најпрофитабилните компании ќе избегнат оданочување на екстра профитите

Реакција на Левица – Сектор финансии Законот за данок на солидарност или данок на екстра профит, повторно се најде во

Read more

Европската централна банка ја зголеми каматната стапка по деветти пат

Европската централна банка ги зголеми каматните стапки, што е деветти пат во обид да ја ограничи високата инфлација, а поради

Read more

(Видео) Исмаил кон Славевски: Застапувате интереси на крупниот капитал и не можете да избегате од тоа

На последната седница на Советот на Град Скопје, советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, откако претходно, заедно со СДСМ изгласаа одлуки со

Read more