ЈКП Водовод наплаќа за одведување на фекални води во каналска мрежа

ЈКП Водовод со допис призна дека каналите наменети за атмосферски води ги сметаат за вид на канализациона мрежа со што

Read more

Ванковска: За Илинден во Крушево имаше повеќе полиција (аскер) од кога било порано

Пратеникот од редовите на Левица – Борислав Крмов, кој беше дел од партиската делегација на настанот организиран во Крушево, за

Read more

Кираџиева во пораката за Денот на Републиката: Нема ценкање за Македонија – не на моја стража!

Весна Кираџиева, членка на Централниот комитет на Левица, по повод 2 август, Денот на Републиката: „Хипотетичка ситуација, 120 години отсега.

Read more

Апасиев: Потребен е трет Илинден и АСНОМ-ски идеали

Изјава на претседателот на #Левица проф. д-р Димитар Апасиев за Нова Македонија по повод 120 години од Илинденското востание и

Read more

„Главата горе – изјасни се дека си Македонец “ Друштвото „Илинден“ со акција пред пописот во Албанија

Според македонските друштва во Албанија живеат од 120.000 до 150.000 Македонци, но како такви се признати само над 5.000 во

Read more

Слезенковски: Нашата иднина се крои во други држави

Пишува: Слезенковски Кирил – член на Советот во Општина Илинден при политичката партија Левица Нашата иднина се крои во други

Read more

Предлог проектите на Левица во Илинден ВМРО-ДПМНЕ ги претставува како свои

Реакција на Левица – ЛО Илинден Во недостиг на свои идеи, во Општина Илинден ВМРО ДПМНЕ го има превземено предлогот

Read more

Левица: Амбулантата во Општина Илинден во распаѓање – граѓаните во опасност

Реакција на ЛО Левица – Илинден Како резултат на лошото и недомаќинско владеење како на СДСМ така и на ВМРО

Read more

Апасиев го прозва Тупанчески: Од кога затворска полиција може да легитимира?

За инцидентите на Мечкин Камен, вечерва реагираше и претседателот на Левица, Димитар Апасиев, кој директно го прозва министерот за правда,

Read more

Дали Марјан Спасовски ќе побара санкционирање на припадници на затворската полиција кои спротивно на Законот присуствувале и преземале дејствија на илинденската прослава?

Реакција на Политичката партија Левица Бидејќи Управата за изршување на санкциите, предводена од директорот Марјан Спасовски од Куманово нема информации

Read more