Крајевски: Војната помеѓу две држави не е причина за светска економска криза

Пишува: Јован Крајевски – член на Презедиумот на политичката партија Левица Од една страна, капитализмот веќе 200-300 години е склон

Read more

Путин: Русија успешно се справува со финансиската и технолошката агресија на Западот

Русија успешно се справува со финансиската и технолошката агресија на земјите од Западот, нивната тактика на економски „блицкрик“ е неуспешна,

Read more

Левица: Народот во мизерија додека антикризните мерки останаа на хартија

Реакција на Политчката партија Левица Лукаревска изјавува дека борбата со кризата е маратон, а не спринт и дека во буџетот

Read more

Парадоксот на светските кризи

Фејсбук статус на Јулијана Штрковска – Колариќ, координатор на Левица Сектор финансии Здравствената, енергетската и економската криза не ги погоди

Read more

Родители од Могила најавуваат дека нема да ги пратат децата на училиште доколку превозот не е бесплатен

Фејсбук статус на Иванче Ристевски – модератор на Левица – ЛО Могила Минатата учебна година средношколците си плаќаа превоз и

Read more

Лихвобанкарите се недопирливи и во најголемата економска криза – Левица ќе бара намалување на провизиите

Реакција на Политичката Партија Левица Во Македонија, најпрофитабилни во 2021 година се Стопанска банка АД Скопје, Комерцијална банка АД Скопје

Read more

Економски систем зависен од коленичење пред странски и домашни фактори

Фејсбук статус на Бранко Ристовски – член на Президиумот на Политичката Партија Левица Имаме пад во производството на прехранбени продукти

Read more

Во време на криза, патните трошоци на пратениците мора да се скратат

Адвокатот Глигор Ќатоски од иницијативата „Доста е“, реагираше на својот фејсбук профил во однос на енормните суми на патните трошоци

Read more

Новите поскапувања на прехранбените продукти го префрлаат товарот на кризата врз најсиромашните слоеви во општеството

Реакција на политичката партија Левица Анти-кризните мерки, кои само ја ублажија економската криза во Македонија, од утре престануваат да важат.

Read more

Ајзенберг: Санкциите ја ослабнуваат Европа наместо Русија

На 24 февруари Русија започна воена операција во Украина. Како одговор, западните земји воведоа санкции против Москва, што првенствено влијаеше

Read more

Власта да не го одолжува намалувањето на патарините

Реакција на Политичката партија Левица. Единствено пратениците од Левица во македонското Собрание побараа намалување на патарините, преку поднесување на предлогот

Read more