150 километри во чест на таткото на македонската нација – Гоце Делчев

Соопштение на Политичката Партија Левица На 120 години од загинувањето на најголемиот наш револуционер и Татко на македонската нација –

Read more

Делегација на Левица положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев

Соопштение на Политичката партија Левица Денес, официјална делегација на #Левица, предводена од пратеникот Борислав Крмов и генералниот секретар Јована Мојсоска

Read more

По повод 120 годишнината од убиството на Делчев, македонските левичари се поклонија пред првиот гроб на левичарот

Соопштение на Политичката Партија Левица По повод 120 годишнината од смртта на македонскиот револуционер и народен херој Гоце ДЕЛЧЕВ (1872-1903),

Read more

Марш во чест на 120 годишнината од смртта на Делчев

Денес во Скопје, на вечното почивалиште на учителот Делчев, тим составен од високи претставници на Централниот комитет на Левица, се

Read more

Во чест на 120 годишнината од смртта на учителот Делчев – Левица утринава појде на 150 километарски марш

Соопштение на Левица – Сектор Спорт Утринава, тим составен од високи претставници од Централниот комитет на Левица, тргнаа од Гевгелија

Read more

Мојсоска: Владините функционери секогаш се исвиркани од својот народ кога се одбележуваат празници

Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска бо емисијата „Утрински печат“ зборуваше за чествувањето на 151 година од раѓањето на македонскиот

Read more

(Фото) Како изгледаше полициска опсада на Скопје за роденденот на Гоце

За роденденот на Гоце, полициска опсада на Скопје на површина од околу 800 000 метри квадратни. Интересно е тоа што

Read more

Македонци од Егејска Македонија сплотено оддадоа почит кон Гоце Делчев

Здруженијата на Македонците по потекло од Егејскиот дел на Македонија, В’мбел Егеј ,Свети Герман, Сонцето од Кутлеш, Загоричани, Сетинци Попадинци

Read more

(Видео) Крмов: Славењето на политичкиот просветител на македонскиот народ под рестрикции

 Пратеникот од Левица Борислав Крмов за домашните медиуми. “Организацијата беше хаотична и непотребно закомоплицирана. Тоа можеше да доведе до преклопување на делегациите

Read more

Јанчев: За да се разбере големината на Делчев мора да се разбере политичката ситуација во која делувал

Пишува: Саше Јанчев – член на ЦК на политичката партија Левица За да се разбере големината на Делчев, мора да

Read more

Делегација на Левица положи цвеќе на гработ на Апостолот Гоце Делчев

Соопштение на Политичката Партија Левица Денес, официјална делегација на Левица, составена од пратеникот Борислав Крмов, генералниот секретар Јована Мојсоска и

Read more