Левица: Директорка осомничена за криминал остава гладни деца во детска градинка во Автокоманда

Реакција на Левица – ЛО Гази Баба Гневни родители на децата во детската градинка “Детска Радост” во Автокоманда, во која

Read more

Левица: ВМРО – ДПМНЕ и нејзините членови се полнат со општински пари

Реакција на ЛО Левица – Гази Баба Претседателот на Советот на Општина Аеродром, Дејан Митевски, зема месечен надоместок од нашата

Read more

Реконструкција на игралиште по иницијативата на Левица во Град Скопје

По амандман на советниците од #Левица на 13. седница на Советот на Град Скопје, на предлог-ребелансот на Буџетот на Град

Read more

Левица – Единствен поборник во Советите за заштита на животната средина и чист воздух

Реакција на Левица ЛО Гази Баба Деновиве сме сведоци на енормно аерозагадување особено на територија на општина Гази Баба која

Read more

Решавање на проблемот со образовен персонал во градинките бараат советниците на Левица во Гази Баба

По барање на советничката група на Левица на седница на Советот, се постави точка на дневен ред за расправа за

Read more

Гази Баба организира презентација на контроверзен ДУП под рестриктивни мерки – предвидува и депонирање на отпад

Денес општина Гази Баба организира презентација за ДУП-овите за блок 2,3 и 4 од С 1, иако вчера Владата донесе

Read more

Граѓани започнаа петиција против најавите за тешка индустрија во Гази Баба

Група граѓани започнаа со петиција против најавеното издавање градежно земјиште под закуп за 99 години  во општина Гази Баба од страна

Read more

О2 иницијатива побараа повлекување на јавниот повик за тешка индустрија во Гази Баба

Соопштение на „О2 иницијативата.” Денеска испративме барање до градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски, претседателот на советот Toni Bojkovski и советниците, да го

Read more

O2 Коалиција: Градоначалникот на Гази Баба манипулира што значи тешка индустрија

Реакција на иницијативата „О2 Коалиција за чист воздух.” КОЈ КОГО (СЕ) ЛАЖЕ? https://www.facebook.com/GeorgievskiBoris/videos/1721707291268273/ Градоначалникот на Гази Баба во својата изјава

Read more