Меѓународно право или закон на џунгла е новата уредба на Бајден?

Министерството за надворешни работи на Сириска Арапска Република остро го осуди воздушниот напад нанесен од американското воено воздухопловство врз пограничните

Read more

Претседателите на САД се менуваат – а надворешната политика не

Во современите меѓународни односи, САД излегоа од традиционалните воени методи  (hard power) како инструмент на надворешна политика во борбата со

Read more