АФЖ – Левица: На жртвите на семејно насилство им биле наплатувани медицинските трошоци

АФЖ на Левица, во својата последна реакција ја осудуваат некоректноста во третманот и односот кон жртвите на семејно насилство од

Read more

Идејно-политичката работа на АФЖ (Егејска Македонија)

На сенофитскиот актив што се одржа на 20 мај 1947 година, организацијата АФЖ е окарактеризирана како силен политички фактор и

Read more

Бездруго и веднаш треба да го создадеме единството на сите жени во Македонија

Во својата денешна порака за честитка до македонскот народ, АФЖ на Левица издвоија цитат на историското АФЖ во која се

Read more

Главниот одбор на АФЖ (Егејска Македонија)

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   До I-от конгрес на

Read more

АФЖ во Воденскиот округ

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   Градот Воден. Во Воденскиот

Read more

Растеж на АФЖ (Aнтифашистички фронт на жените)

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова   Организацијата АФЖ во Егејска

Read more

Пред 78 години, жените во Југославија се изборија за правото на глас

Вчера, на својата фејсбук страна, Музеј на македонската борба – Скопје објави: На 11 август 1945-та година, жените во Југославија

Read more

Кираџиева во пораката за Денот на Републиката: Нема ценкање за Македонија – не на моја стража!

Весна Кираџиева, членка на Централниот комитет на Левица, по повод 2 август, Денот на Републиката: „Хипотетичка ситуација, 120 години отсега.

Read more

Aнтифашистички фронт на жените (АФЖ) во Егејска Македонија

Извадок од книгата „Историја – 60 години КПЈ – СКЈ“ (1979), прилог на Фани Мартинова-Буцкова Појавата на АФЖ во Егејска

Read more

Интервју со Кираџиева: АФЖ создава кадар – За жените има место во политиката

Весна Кираџиева е атлетска репрезентативка на Македонија повеќе од 20 години, поранешна рекордерка и шесткратна шампионка на Македонија во маратон,

Read more

Апасиев: Да се држиме заедно, да се бориме заедно, ако треба во затвор да одиме заедно

Говор на проф. д-р. Димитар Aпасиев, претседател на #Левица, од Конститутивната седница на АФЖ – Левица. „Ние, Президиумот на Левица

Read more