За амбасадор во Брисел избран човек кој се заканувал на член на комисијата со Бугарија

Првиот човек на Директоратот за билатерални односи со европски држави, Методија Белевски бил високиот функционер од МНР кој вршел политички

Read more

Француската амбасадорка во Софија контра тврдењата на македонската влада: Нов предлог нема – овој е идентичен со првичниот што беше изгласан во бугарскиот парламент

Француската амбасадорка во Бугарија, Флоренс Робин, се прашува зошто Скопје тврди дека таканаречената втора, модифицирана верзија на францускиот предлог е

Read more

Симонов: Левица бара протерување на бугарскиот амбасадор

Од политичката партија Левица денес излегоа со соопштение до јавноста, преку прес-конференцијата на која се обрати Александар Симонов, координатор на

Read more