Симонов: Не смееме повеќе да ги носиме нашите државни одлуки заради мир во куќа

Денеска разговараме со Александар Симонов, магистер по политички науки, советник во општина Св. Николе од редовите на политичката партија Левица

Read more

Симонов: Имаме шанса да ги избереме децата на транзицијата

Сега имаме избор. Имаме шанса да ги избереме децата на транзицијата кои беа на барикадите изминативе години при секоја неправда.

Read more

(Видео) Симонов: Државата ќе го обезбеди лекувањето во странство

Ќе откријам еден мал дел од програмата на #Левица за претстојните парламентарни избори: за сите здравствени услуги кои не може

Read more

Симонов: Левица ќе го изедначи образованието со пазарот на трудот

Секој млад човек првото прашање кое што си го поставува пред себе, што денот после образованието? Што после добивањето на

Read more

Симонов: Надворешната политика е најголемата предност на Левица

Пишува: Александар Симонов – член на Презедиумот при п.п. Левица Ги следам истражувањата и анкетите на истражувачките ни институти, каде

Read more

Левица: Проширување на Презедиумот на Партијата

Соопштение на политичката партија Левица На вчерашната седница на Президиумот на #Левица, како највисок политичко-егзекутивен орган на Партијата, донесена е

Read more

(Видео) Иницијативата на Левица за бранителите осум месеци заклучена во фиока

Советникот од Левица во Општина Свети Николе поднесе Иницијатива со која се предлага бранителите, учесници во воениот конфликт од 2001

Read more

Симонов: Со ЕУ и НАТО заглавивме во блато

На порталот интервју.мк беше објавено интервју со Кординаторот на Секторот за Надворешна политика на Левица – Александар Симонов, во кое

Read more

Симонов: Дуизираното МНР е заштитнички настроено кон Косово и деструктивно кон Македонија

Кординаторот на Секторот за Надворешна политика на Левица Александар Симонов во интервју за порталот интервју.мк беше запрашан за неколкуте скандали

Read more

Левица од Сеул: Работниците ќе го победат империјализмот

Оваа недела, на 15-ти мај, во главниот град на Јужна Кореја – Сеул, беше одржана Конференцијата на Светската анти-империјалистичка платформа.

Read more

Марш во чест на 120 годишнината од смртта на Делчев

Денес во Скопје, на вечното почивалиште на учителот Делчев, тим составен од високи претставници на Централниот комитет на Левица, се

Read more