Приказната за статусот на македонскиот јазик во ООН не е наивна

Пишува: Александар Симонов, Координатор на Левица – Сектор Надворешна политика Во јавноста се појавија нови гласини согласно кои Секретаријатот на

Read more

Кој друг очекувавте да е најтранспарентен најактивен во Собранието и организатор на антифашистички протест

Фејсбук статус на Амар Мециновиќ – Потпарол на Политичката Партија Левица На својот фејсбук профил потпаролот на Политичката Партија Левица

Read more

Тешко е да сакаш поет

Пишува: Игор Смилев, Советник од Левица во Општина Велес и Претседател на еко-здружението „Грин Пауер“  На 13 јуни е 79

Read more

До вечните ироничари – иронијата на Гаврило Принцип, Георги Димитров, априлските демонстрации во 1941 година и НОБ

Пишува: Амар Мециновиќ – Портпарол на Политичката партија Левица. Во раната пролет 1941 година, молскавичниот напад на нацистичката индустрија за

Read more

Крим – Дијалог на културите: Русија – Балкан

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Крим е спој на невидена природна и божествена, духовна

Read more

Американските биолошки истражувања на територијата на Украина

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Пентагон свесно создава биолошка закана директно во близина на

Read more

Јас сум против моќниците да го собираат кајмакот а народот да им ја плаќа сметката

Фејсбук статус на Саше Јанчев – советник во Општина Гевгелија од Политичката Партија Левица Моќнициве ептен ги чепнавме во нерв

Read more

Економски систем зависен од коленичење пред странски и домашни фактори

Фејсбук статус на Бранко Ристовски – член на Президиумот на Политичката Партија Левица Имаме пад во производството на прехранбени продукти

Read more